Kľúče sem, kľúče tam..

Keď odchádzate z domu, čo si zvyčajne beriete so sebou a ste nešťastní, keď to zabudnete? Áno, sú to kľúče. Niekedy je dobré mať na kľúči aj iné dôležité veci, kľúčenka alebo karabínka vám pomôže vhodne usporiadať kľúče a iné veci. A keď je to všetko pekne pohromade, ťažšie sa to stratí. Navyše už nemusíte prehľadávať vrecká a rozmýšľať - kam som dal kľúče?

Tu je niekoľko inšpirácií pre vaše každodenné nosenie spolu s niekoľkými tipmi, ako si zostaviť dokonalú kľúčenku:

Ako nosiť kľúče bezpečne pohromade

 Keď si chcete zostaviť kľúčenku na každodenné nosenie kľúčov, nemôžete sa pomýliť s karabínou série G. Táto karabínka má systém dvoch priehradiek, vďaka ktorému zostanú všetky kľúče bezpečne pripnuté, aj keď si karabínku pripnete na tašku alebo opasok. A pre ešte väčšiu bezpečnosť je k dispozícii aj ako karabína série G so zámkom. Súčasťou tejto súpravy karabín je mikrosvietidlo Nite Ize Radiant, ktoré vám posvieti napríklad na kľúčovú dierku.

 

1_1

Strážca hradu alebo strážca kľúčov

 

Keď sa vám začnú kľúče množiť, čoskoro sa to začne pliesť, a keď sú si dva z nich ešte veľmi podobné, je ťažké zistiť, ktorý z nich je na čo. Kľúčenka Key Rack so šiestimi karabínami vybavenými mikrozámkom, ktoré sa dajú kúpiť samostatne v dvojitom balení. K tejto kľúčenke je pripojený aj Gear Tie a silikónový remienok na ruku, v tomto prípade krabička, v ktorej nosím slúchadlá. Pútko na ruku je však skvelé aj na to, keď idem do posilňovne a potrebujem kľúč od skrinky a nechcem ho stratiť. Kľúč si pripnem na opasok a dám si ho na fľašu s ľadvinou alebo na zápästie. Potom sa vyhnem tomu, aby som sa v telocvični pozeral, kde som kľúč zase nechal... v dierke.

2_1

 

Rýchly prístup ku kľúčom

 

Ďalším dôležitým aspektom pri nastavovaní prívesku na kľúče je prístupnosť predmetov na prívesku. Magnetická karabína SlideLock 360° Double Lock využíva magnety, ktoré umožňujú jej odpojenie v strede, čo z nej robí ideálny základ pre niekoho, kto neustále siaha po kľúče alebo multitool. Táto konkrétna kľúčenka obsahuje kľúč DoohicKey+, nôž DoohicKey Key Chain a niekoľko kľúčov s MicroLinks na ich pripevnenie k hlavnej karabíne.

 

3_1

 

Veľké EDC

 

Niektorí ľudia, ako napríklad ja, nedokážu robiť kompromisy pri každodennom nosení a vždy chcú nosiť veľké množstvo vecí. V takom prípade môže byť väčšia karabína skvelou voľbou na uloženie výbavy, pretože je oveľa ťažšie stratiť všetky tieto predmety, ak sú k sebe pripevnené. Na obrázku je môj každodenný nosič, karabína Nite Ize PawPrint Locker; má štyri samostatné malé "labkové" krúžky, ktoré pomáhajú udržať všetko usporiadané a premiešané. Môj každodenný nosič obsahuje balzam na pery, Figure 9 Rope Tightener s náhradným drôtom Gear Tie, kapsulu s liekmi, mini zapaľovač s lepiacou páskou, multitool Leatherman CS, USB flash disk, zväzok kľúčov a BugLit Rechargeable Micro Flashlight, ktorý pomáha pri problémoch s neosvetlenými cestami alebo kľúčovými dierkami.

 

4

 

Micro EDC

 

Na opačnom konci spektra ako moje "veľké EDC" je moje "mikro EDC". Začal som ho nosiť vo vrecku, keď sa moja veľká kľúčenka stala príliš objemnou na to, aby som ju nosil stále pri sebe, a teraz zvyčajne siaham po tomto malom zväzku častejšie ako po čomkoľvek inom z mojej skrinky Paw Print Locker. Klasický nástroj DoohicKey a baterka Nite Ize Keychain sú základné, solídne nástroje na každodenné použitie a je ťažké nájsť pre tieto predmety menšie a ľahšie balenie.

 5

Strácate často kľúče?

Majitelia Apple AirTag majú šťastie. Ich kľúče sa len tak nestratia. Apple AirTag síce neponúkame, ale máme preň parádne puzdro a ak si kľúče od auta pripnete na karabínku AirTag, máte po odchode z práce vystarané, nemusíte strácať čas hľadaním kľúčov!

apple air tag

Karabína Z-series

Novinkou u nás je oceľová obojstranná karabína Nite Ize Z-Series s jedinečným tvarom, s komorami presne navrhnutými tak, aby umožňovali ľahký prístup k pripevneným predmetom alebo kľúčom, na druhej strane tvar zabraňuje nechcenému vybratiu predmetov z karabíny - túto novinku jednoducho musíte mať na svojich

z-ser

Dúfam, že som vám pomohol s rozhodovacím procesom pri zostavovaní dokonalej kľúčenky. Každý preferuje niečo iné, každý rád nosí inak objemný zväzok kľúčov a každý od svojej kľúčenky očakáva niečo iné. Verím, že z ponuky, ktorú som načrtol, alebo z iných položiek si každý niečo nájde!